Sport Fest Poreč 2018.

U listopadu ove godine održat će se novo, bogatije i atraktivnije izdanje Sport Festa. Ova velika sportska priča predstavlja novi i moderniji koncept sajma. S naglaskom na sportsku konferenciju ove godine AB Sport Consulting će dovesti velike sportske ikone i okupiti 20 govornika s bogatim iskustvom iz raznih sportskih grana.

U Zagrebu je održano prvo službeno predstavljanje Sport Festa 2018. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg izdanja prvog takvog sajma sporta u Zagrebu, Sport Fest se ove godine seli na morsku lokaciju – i to u Poreč. Novi koncept Sport Festa dolazi u bogatijem, većem i atraktivnijem izdanju.

Izvršni direktor projekta te tvrtke AB Sport Consulting, Alan Balen, predstavio je jedinstveni koncept Sport Festa s naglaskom na tri glavne komponente – zabava, sajam i konferencija. Sportske aktivnosti ove godine zauzet će parter sportskog centra Žatika, dok će avanturistički sportovi biti predstavljeni oko same dvorane. Ovom prigodom posebno je naglasio sljedeće: „Vjerujem da će Sport Fest 2018 preskočiti letvicu visoko postavljenih standarda organizacije od prošle godine. Promjenom lokacije želimo širiti našu sportsku priču , a naš će uigrani tim i ove godine uložiti svoju veliku energiju kako bi i ovogodišnji događaj bio na najvišoj mogućoj razini.“

Uz prezentacijski dio, AB Sport najavljena je i dvodnevna sportska konferencija s naglaskom na sportski menadžment. Konferencija će okupiti 20 govornika s bogatim iskustvom iz raznih sportskih grana. Jednako kao i sajamski dio Sport Festa i konferencija će se održati unutar sportske dvorane Žatika gdje se očekuje više stotina posjetitelja.

Kao suorganizatori, uključili su se i Grad Poreč i Sportska zajednica grada Poreča s kojima cijeli projekt dobiva novu dimenziju. Zamjenica gradonačelnika, Nadia Štifanić Dobrilović poručila je:  „Krajem ove godine, dovršetkom izgradnje nove osnovne škole, Porečanke i Porečani će na raspolaganju imati sveukupno sedam javnih dvorana, a uz još dvije privatne dvorane, Poreč zasigurno može sebe nazvati gradom sporta. Imamo vrlo velik broj rekreativaca u čak 48 sportskih klubova, što za manji grad poput Poreča znači mnogo, a Sport Fest će nam omogućiti veću vidljivost i prepoznatljivost. Poreč već ugošćava velike i značajne sajmove – svaki u svojem sektoru – Vinistru, Promohotel i Crofish. Dvorana Žatika omogućuje nam da se i u tom području pozicioniramo kao dobar grad domaćin, a dovođenje sajma Sportfest to i potvrđuje.“

Značaj događaja potvrdio je glavni sponzor i partner Valamar koji je prepoznao potencijal ove sportske priče te odlučio biti dio Sport Festa 2018.

“Sport i aktivan stil života predstavljaju važan strateški smjer razvoja Valamar Riviere. Iznimno nam je zadovoljstvo biti dijelom ovog velikog događanja i uvijek ćemo rado podržati ovakve događaje koji izravno pridonose i produljenju sezone. Poreč ima izvrsne preduvjete za daljnji razvoj kao vrhunska sportska destinacija, a Sport Fest zasigurno će pridonijeti još jačem brendiranju destinacije u tom smjeru.” izjavio je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri.

Zahvaljujući podršci partnera, od ove godine ulaz na sajam je besplatan. S druge strane, ulaznice za konferenciju bit će dostupne kroz program ranih prijava (early bird) te nagradne igre o kojima će posjetitelji više moći saznati putem službenih kanala Sport Festa na društvenim mrežama.

Scroll to Top